Aplikuje sa zmiešaný s vodou (cca pomer 1/200 L) jemným postrekom na celú listovú plochu. Enzýmy a minerály vniknú do rastlín cez prieduchy, lenticely a koreňe. Za krátky čas tieto enzýmy indukujú v rastline produkciu ich vlastných protimrazových bielkovín (AFP) a protimrazových aminokyselín (AAA). Toto pomáha rastlinám chrániť sa pred poškodeniami chladom a mrazom.
Vnútri v rastline sa zvýši fotosyntéza a osmotický tlak. Baktérie pokračujú vo svojej aktivite v rastlinách a v pôde a extrahujú minerály zo vzduchu a pôdy, aby poskytli viac výživy rastlinám. Tieto proteíny sa zúžitkujú a spotrebujú rastlinami a skonvertujú do toho čo potrebujú ako je viac cukrov, vitamínov, olejov a proteínov. Tento proces trvá cca dva týždne. Úroda a kvalita sa zvyšujú.
ZEMIAKY (pred výsadbou namočiť hľuzy alebo nastriekať roztok na sadbu, nechať usušiť, postrek pri hroziacom chlade a mraze opakovať každých 7 – 10 dní),
OVOCNÉ STROMY (dva dni pre mrazivým alebo chladivým počasím a pri prechode od kvitnutia k tvorbe prvých plodov, pre úrodu a kvalitu aplikovať každých 14 dní),
KVETY, JAHODY (pred výsadbou ponoriť sadenice do roztoku, po výsadbe – postrek na 7 a 17 deň),
PAPRIKA, RAJČINA, MLADÉ IHLIČNATÉ STROMY, UHORKA, MRKVA, OBILNINY, VINIČ.